Ajouad El Miloudi

Ajouad El Miloudi (1987) is presentator en tv- en radiomaker. Hij presenteerde onder meer Puberruil, De Keuringsdienst van Waarde en Ajouad: Kaaskop of Mocro. In 2010 won hij de Philip Bloemendal Prijs. Op dit moment werkt hij aan zijn eerste boek., dat binnenkort zal verschijnen. Er wordt wel gefluisterd dat het iets wordt waardoor we voorgoed anders naar de 400.000 Marokkaanse Nederlanders gaan kijken.

Joyce de Ruiter

Joyce de Ruiter (1984) heeft het syndroom van Usher, waardoor ze langzaam doof én blind wordt. Ze werkt fulltime als spreker en inspirator en bundelt haar kennis, haar visie en haar levensverhaal in maatwerk lezingen en inspiratiesessies. In juni 2020 verschijnt haar boek. Het is een bijzonder levensverhaal van een vrouw die van anderen - maar vooral van zichzelf - leert hoe ze van enorme waarde kan blijven terwijl ze haar zicht en gehoor verliest.

Niek van den Adel​

Als veelgevraagd spreker over leiderschap, klantgerichtheid, inspiratie, zorg en verandering

staat Niek (1982) in binnen- en buitenland op  (bedrijfs)evenementen.

In 2015 schreef hij zijn eerste boek, Crash, een bijzonder verhaal over liefde, pijn, dood zaad, kracht, een puppy, gastvrijheid, doorzettingsver-

mogen, humor en succes. 

Dat boek werd al door meer dan 11.000 Nederlanders gekocht, waarna een Engelse vertaling volgde. Binnenkort is het tijd voor Nieks tweede boek.

Fien Vermeulen

Fien Vermeulen (1991) is presentator. Toen ze als klein meisje naar het Jeugdjournaal keek, wist ze dat ze dat ook wilde: mensen informeren over wat er gebeurt in de wereld - en dat op een leuke manier. Dat ze meedeed aan Expeditie Robinson, hebben miljoenen mensen gezien. Dat ze cum laude afstudeerde in Neerlandistiek, kanker overleefde en ook als spreker op het podium staat, is nog wat minder algemeen bekend. Fien heeft wat te vertellen.  Dit voorjaar verschijnt haar boek Survivor - Wat een schijtwoord.

Anneke Polman

Anneke Polman is een eigenwijze adviseur en een brutale ontregelaar. Tot ze wordt overreden door een graafmachine  en wordt wat ze nooit had willen zijn: onderdeel van het (zorg)systeem.  In haar boek 'Maak je vooral geen zorgen ...' schrijft ze vol humor over de gebeurtenissen rond haar bed: over Pijn, Professionals, Perspectief, Po’s, Pompjes en nog veel meer zaken die haar dagelijks verbazen en soms tot wanhoop drijven. Met 32 gouden tips geeft ze de miljoenen beginnende en toekomstige casussen in de Nederlandse zorg ook nog eens een onmisbare basiscursus ‘succesvol patiëntschap’ mee. Uit sinds 21 november 2019!

Hilde Jans

Hilde Jans is als psycholoog gespecialiseerd in gedragsverandering. 'Mensen willen graag het beste uit zichzelf halen. Mijn idee is dat alle kwaliteiten en talenten die daarvoor nodig zijn vaak aanwezig zijn. De kunst is om deze naar boven te krijgen en te benutten.' Ze verleent hulp aan hulpverleners, zou je kunnen zeggen. En dat doet ze zo goed dat veel mensen vroegen om een boek. Dat is er sinds mei 2019, onder de veelzeggende titel 'Waarom doe je nou niet gewoon wat ik zeg?'.

Tino Stuij

Na decennia in geschreven media en tv is Tino (1962) tout Nederland wel een keer tegengekomen. Hij ontvoerde Herman Brood op diens eigen bruiloft, schudde de hand van Niki Lauda en zag een nogal verrassende kant van Ronald Koeman. Vijftig bijzondere ontmoetingen - groot en klein, met sterren en volslagen onbekenden -worden in 2020 gebundeld. Tino schrijft met veel humor en zonder iemand te ontzien: zichzelf nog wel als laatste.

Margôt van Brakel​

Margôt van Brakel werkt ruim 20 jaar als communicatie- en organisatieadviseur voor organisaties in verandering. Terwijl verandering meer dan ooit een thema is, lijkt er steeds minder aandacht te zijn voor de mens. Toen ze een medewerker hoorde zeggen ‘We sacrifice people for the sake of performance’, was voor haar de maat vol. ‘In ons streven naar prestatie slaan we door. Ik wil niet langer aan de zijlijn staan, maar zelf iets doen om dit systeem te doorbreken.’ Dat doet ze met het boek De Mens van Morgen, dat in november 2019 is verschenen.

 

2018 - GrowingStories

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn