Ferry Zandvliet

Ferry Zandvliet bezoekt op 13 november 2015 een concert in het Bataclan theater in Parijs, nietwetende dat die avond zijn leven zal gaan veranderen. Tijdens het concert openen drie terroristen het vuur op het publiek. Ferry overleeft de aanslag, heel veel anderen niet. Ferry krijgt last van chronische slapeloosheid, hyperalertheid, angst en een posttraumatische stress-stoornis, maar ook een nieuwe liefde voor het leven en een beter inzicht in zichzelf. Inmiddels is hij een veelgevraagd spreker en bracht hij, precies vijf jaar na de aanslag, zijn boek Souvenirs uit. 

Saskia Wolters

 

Saskia Wolters verloor in juli 2017 haar broer Joost. In een Amsterdamse metro werd hij het volkomen willekeurige slachtoffer van een man die eigenlijk nooit vrij had mogen rondlopen. Blunder na blunder van de autoriteiten zorgt ervoor dat Saskia steeds strijdbaarder wordt; ze wil gerechtigheid voor haar broer. In 2021 verschijnt haar boek. Dit is het relaas van de nabestaanden van Joost, vol met verbazingwekkende feiten. Een onthutsende waarschuwing waar Justitie en andere instanties in toekomstige zaken nog veel aan kunnen hebben.

Wouter Cornet

Lekker eten, het liefst veel en ongezond, daar hield Wouter Cornet wel van. Toen gooide hij het roer radicaal om. Over zijn afvalrace schreef hij eerder het boek De gezellige dikzak. Nu komt hij op veler verzoek met het receptenboek Dieet Smakelijk, met de beste recepten voor iedereen die wil afvallen, maar wel heerlijk wil eten. De ‘persoonlijke groei’ die de boeken van GrowingStories kenmerkt, maar dan op een heel andere manier. Sinds januari 2021 te koop!

Fien Vermeulen

Fien Vermeulen (1991) is presentator. Toen ze als klein meisje naar het Jeugdjournaal keek, wist ze dat ze dat ook wilde: mensen informeren over wat er gebeurt in de wereld - en dat op een leuke manier. Dat ze meedeed aan Expeditie Robinson, hebben miljoenen mensen gezien. Dat ze cum laude afstudeerde in Neerlandistiek, kanker overleefde en ook als spreker op het podium staat, is nog wat minder algemeen bekend. Fien heeft wat te vertellen.  Dit jaar verscheen haar boek Het Regent Zonnestralen.

Cécile Huijnen

Klassieke musici? Dat zijn seksloze types die altijd in galakleding lopen, meer geld steken in hun viool dan in hun auto, in hun slaap Sjostakovitsj kunnen spellen en concerten geven voor mensen die van moeilijke muziek houden. Toch?

 

In haar scherpe columns schetst topviolist Cécile Huijnen hoe het écht zit.  Met veel zelfspot, humor én liefde voor haar vak geeft Huijnen een inkijkje in een bijzondere wereld vol gewone mensen en in de rock-‘n-roll van de klassieke muziek.  Op 10 mei 2021 verschijnt haar bundel Kak bij GrowingStories.

Joyce de Ruiter

Joyce de Ruiter (1984) heeft het syndroom van Usher, waardoor ze langzaam doof én blind wordt. Ze werkt fulltime als spreker en inspirator en bundelt haar kennis, haar visie en haar levensverhaal in maatwerk lezingen en inspiratiesessies. Haar boek Niet Horen Niet Zien Niet Zwijgen is een bijzonder levensverhaal van een vrouw die van anderen - maar vooral van zichzelf - leert hoe ze van enorme waarde kan blijven terwijl ze haar zicht en gehoor verliest. De Lamme leidt de Blinde bracht zij samen met Niek van den Adel uit tijdens de coronacrisis.

Niek van den Adel​

Als veelgevraagd spreker over leiderschap, klantgerichtheid, inspiratie, zorg en verandering

staat Niek (1982) in binnen- en buitenland op  (bedrijfs)evenementen.

In 2015 schreef hij zijn eerste boek, Crash, een bijzonder verhaal over liefde, pijn, dood zaad, kracht, een puppy, gastvrijheid, doorzettingsver-

mogen, humor en succes. 

Dat boek werd al door meer dan 11.000 Nederlanders gekocht, waarna een Engelse vertaling volgde. De Lamme leidt de Blinde bracht hij samen met Joyce de Ruiter uit tijdens de coronacrisis.

Tino Stuij

Na decennia in geschreven media en tv is Tino (1962) tout Nederland wel een keer tegengekomen. Hij ontvoerde Herman Brood op diens eigen bruiloft, schudde de hand van Niki Lauda en zag een nogal verrassende kant van Ronald Koeman. Ruim zestig bijzondere ontmoetingen - groot en klein, met sterren en volslagen onbekenden -werden in november 2020 gebundeld in Hillywood aan Zee. Tino schrijft met veel humor en zonder iemand te ontzien: zichzelf nog wel als laatste.

Anneke Polman

Anneke Polman is een eigenwijze adviseur en een brutale ontregelaar. Tot ze wordt overreden door een graafmachine  en wordt wat ze nooit had willen zijn: onderdeel van het (zorg)systeem.  In haar boek Maak je vooral geen zorgen ... schrijft ze vol humor over de gebeurtenissen rond haar bed: over Pijn, Professionals, Perspectief, Po’s, Pompjes en nog veel meer zaken die haar dagelijks verbazen en soms tot wanhoop drijven. Met 32 gouden tips geeft ze de miljoenen beginnende en toekomstige casussen in de Nederlandse zorg ook nog eens een onmisbare basiscursus ‘succesvol patiëntschap’ mee. Uit sinds 21 november 2019!

Hilde Jans

Hilde Jans is als psycholoog gespecialiseerd in gedragsverandering. 'Mensen willen graag het beste uit zichzelf halen. Mijn idee is dat alle kwaliteiten en talenten die daarvoor nodig zijn vaak aanwezig zijn. De kunst is om deze naar boven te krijgen en te benutten.' Ze verleent hulp aan hulpverleners, zou je kunnen zeggen. En dat doet ze zo goed dat veel mensen vroegen om een boek. Dat is er sinds mei 2019, onder de veelzeggende titel Waarom doe je nou niet gewoon wat ik zeg?

Margôt van Brakel​

Margôt van Brakel werkt ruim 20 jaar als communicatie- en organisatieadviseur voor organisaties in verandering. Terwijl verandering meer dan ooit een thema is, lijkt er steeds minder aandacht te zijn voor de mens. Toen ze een medewerker hoorde zeggen ‘We sacrifice people for the sake of performance’, was voor haar de maat vol. ‘In ons streven naar prestatie slaan we door. Ik wil niet langer aan de zijlijn staan, maar zelf iets doen om dit systeem te doorbreken.’ Dat doet ze met het boek De Mens van Morgen, dat in november 2019 is verschenen.

 

Ajouad El Miloudi

Ajouad El Miloudi (1987) is presentator en tv- en radiomaker. Hij presenteerde onder meer Puberruil, De Keuringsdienst van Waarde en Ajouad: Kaaskop of Mocro. In 2010 won hij de Philip Bloemendal Prijs. Op dit moment werkt hij aan zijn eerste boek., dat binnenkort zal verschijnen. Er wordt wel gefluisterd dat het iets wordt waardoor we voorgoed anders naar de 400.000 Marokkaanse Nederlanders gaan kijken.

2021 - GrowingStories

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn